Viac informácií
Ako používať ľanovú múku
Výborne sa dá použiť na zahustenie polievok alebo omáčiek. Ľanová múka je vhodná prísada do chleba, cesta alebo akéhokoľvek pečiva. Ľanovú múku môžeme pridať rovnako do proteínových nápojov, jogurtov a tvarohu. Ľanovú múku doporučujeme pri varení či pečení miešať s inou múkou.
Charakteristika ľanovej múky
• Bohatá na rastlinné bielkoviny.
• Obsahuje minimálny podiel sachridov.
• Vysoký obsah vlákniny, vitamínov skupiny B a horčíka.
Ľanová múka je bezlepková. Semienka sú spracované vysokou teplotou pri procese extrudácie. Výrobok je zomletý na patričnú hrúbku. Ľanová múka je potom stráviteľnejšia.
Ľanová múka, alebo priamo semienka sú často vyhľadávané práve ľuďmi, ktorí neprímajú bielkoviny zo živočíšnych produktov, ako napr. vegetariáni, vegani alebo športovci, ktorí majú zvýšenú spotrebu.
Dávkovanie ľanovej múky
Doporučuje sa jedna polievková lyžica ľanovej múky denne. Užitie väčšieho množstva môže mať hnačkové účinky.
Alergény
Môže obsahovať stopy lepku. Obsah lepku max. 20 mg / kg. Produkt spĺňa požiadavky pre potravinu "bez lepku" podľa Prevádzacieho nariadenia komisie ( EU ) č.828/2014.
Skladovanie
Ľanovú múku skladujte v suchu a tme.
Nutričné hodnoty v 100 g
Energia: 1600 kJ / 386 kcal; Tuky: 14,6g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,8 g; Sacharidy: 7,2 g - z toho cukry: 1,9 g; Vláknina: 38,6 g; Bielkoviny: 37 g; Soľ: 0,01 g
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Krajina pôvodu
Česká republika
Obsah
400 g